Bättre Hälsa

Ett friskt liv är din största tillgång!

Kropp & Hälsa friskvård finns till för att ge människor möjlighet till förbättrad hälsa och ökat välbefinnande. Jag tycker att det är roligt att höra när mina kunder berättar hur de blivit av med sina besvär och att de mår bättre i kropp och själ. Läs mer om mina kunders omdömen.

Vad är massage?

Massage har tillämpats sedan lång tid tillbaka för dess hälsofrämjande effekter. Massage lär ha botat huvudvärk för kejsaren i Kina redan för 2000 år sedan och har ingått som hälsofrämjande metod i Indien, i den antika grekiska medicinen, i Romarriket, Bysantiken med flera kulturer. Massagens handgrepp har sedan gammalt ingått i den svenska sjukgymnastiken och blev mer känd vid 1870-talet där föregångaren Pehr Henrik Ling et al bidrog till ordning och systematisering av massagetekniker.
Det existerar en mängd massagetekniker från svensk klassiskt massage till terapeutisk massagebehandling, bindvävsmassage, energimassage, fibromassage, graviditetsmassage, revolving, setaimassage, spädbarnsmassage, thailändsk massage, taktil massage m.fl. som har olika effekt på kroppen. Det är väsentligt att massageterapeuten har god kunskap, erfarenhet och tillämpar gott omdöme i dialog med patienten.

Svensk klassisk massage är en djupgående massage där muskler och vävnader genomarbetas med knådning, tryck och töjning. Massagebehandlingen löser upp spänningar i hela kroppen, ökar blodcirkulation, lymfcirkulation, gör musklerna elastiska, mjuka och avslappnade. Massage minskar smärta genom att frigöra det smärtstillande peptidhormonet endorfin, förebygger skador och får sinnet att slappna av. Massage frigör även peptidhormonet oxytocin som balanserar andra hormoner t.ex. stresshormonet kortisol. På så vis gör massage oss mer lugna och harmoniska. Massage kan stärka vår kroppsmedvetenhet och kan även påverka sinnet och lösa upp emotionella blockeringar.

Terapeutisk massagebehandling går ut på behandla, förebygga och rehabilitera specifika besvär som kan ha uppstått vid arbete, stress, idrott, skada eller trauma. Här är det väsentligt att göra en ordentlig undersökning av grundorsaken till besvären. Behandlingen kan innefatta flera olika tekniker med massage, akupressur, triggerpunkter, stretching, muskeltöjning med mera för framgångsrik rehabilitering. Terapeutisk massage kräver oftast upprepade behandlingar. Kropp & Hälsa friskvård ger alltid rådgivning vad du som kund bör tänka på i din vardag för att dina besvär skall bli bättre.

Läs mer om Kropp & Hälsa friskvårds massagebehandlingar.

Min friskvård friskvårdskuponger

Actiway

 

Vi tar emot
Friskvårdsbidrag,
MinFriskvård friskvårdskuponger
Actiway friskvårdscheckar
från din arbetsgivare!

 

Vi har F-skatt!

 

Bokning
Tel. 070 - 402 14 60

 

Besöksadress:

Lergöksgatan 4b
Västra Frölunda

 

Se karta >>

 

© Kropp & Hälsa friskvård
Kropp & Hälsa Friskvård Health & Medicine